Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Regióny

Z levočskej nemocnice už prepustili aj posledného robotníka

Pohľad na stavbu zrútenej mostnej konštrukcie v Kurimanoch Foto: TASR/Oliver Ondráš

Zo Spišskej Novej Vsi dnes prepustili dvoch pacientov, naďalej hospitalizovaný tam ostáva robotník, ktorý mal poranenia driekovej chrbtice.

Levoča/Poprad 9. novembra (TASR) – Z levočskej nemocnice prepustili dnes v dopoludňajších hodinách aj posledného robotníka, ktorý sa zranil pri páde diaľničného mosta vo výstavbe neďaleko Iliašoviec, okres Spišská Nová Ves. Hovorkyňa nemocnice Marta Csergeová TASR potvrdila, že dnešným dňom tak už v Levoči nie je hospitalizovaný ani jeden robotník po tragickej udalosti.

"Celkovo boli u nás hospitalizovaní traja pacienti, jedného sme prepustili do domácej starostlivosti vo štvrtok (8.11.) a jedného od nás previezli do nemocnice v Košiciach – Šaci," dodala Csergeová.

Rovnako aj zo Spišskej Novej Vsi dnes prepustili dvoch pacientov, naďalej hospitalizovaný tam ostáva robotník, ktorý mal poranenia driekovej chrbtice. "V pondelok (5.11.) sme prepustili do domácej starostlivosti prvých dvoch pacientov, dnes ďalších dvoch, posledného robotníka prepustíme v priebehu budúceho týždňa," objasnila hovorkyňa Sveta zdravia Veronika Deckerová.

Zranenia muža hospitalizovaného vo Fakultnej nemocnici s poliklinikou (FNsP) J. A. Reimana v Prešove, sú oproti ostatným robotníkom, ktorí nešťastie pri Iliašovciach prežili, najvážnejšie. Jeho stav sa v posledných dňoch zlepšil. "Pacient je momentálne v stabilizovanom stave, bezprostredné ohrozenie života mu momentálne nehrozí. Nenachádza sa už na oddelení anestéziológie a intenzívnej medicíny, ale na oddelení úrazovej chirurgie, kde ho čaká v budúcnosti operácia," uviedla pre TASR hovorkyňa FNsP Renáta Cenková.

Do konca týždňa ešte ostanú hospitalizovaní aj robotníci umiestnení v Nemocnici Poprad, a. s. "Jedného určite prepustíme v pondelok 12. novembra a  ďalšieho podľa aktuálneho stavu," dodal riaditeľ popradskej nemocnice Jozef Tekáč. Do domácej starostlivosti už prepustili aj pacienta, ktorého z levočskej nemocnice premiestnili do nemocnice v Košiciach – Šaci. Hospitalizovaní tak ešte ostávajú robotníci v Spišskej Novej Vsi, jeden zranený v Prešove a dvaja v Poprade.

K pádu diaľničného mosta vo výstavbe došlo v piatok (2.11.) krátko pred 15.00 h. Na mieste zahynuli dvaja robotníci, jeden zomrel pri prevoze do nemocnice a štvrtá obeť tragédie podľahla zraneniam v košickej nemocnici. Štrnásť zranených robotníkov hospitalizovali v nemocniciach v Levoči, Poprade, Prešove a Spišskej Novej Vsi.