Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Regióny

Z nemocnice dnes prepustia aj posledného pacienta otráveného metanolom

Fakultná nemocnica s poliklinikou J.A. Reimana v Prešove Foto: TASR/Milan Kapusta

V Prešove bolo celkovo hospitalizovaných osem ľudí, z toho štyria boli intoxikovaní touto nebezpečnou látkou.

Prešov 21. septembra (TASR) – Z prešovskej nemocnice dnes prepustia aj posledného pacienta otráveného metylalkoholom. Pre TASR to potvrdil námestník riaditeľa Fakultnej nemocnice s poliklinikou J.A. Reimana v Prešove Pavol Gazdič. „U toho posledného pacienta, ktorý bol dodnes ešte u nás v nemocnici ponechaný, bola dnes ráno odobratá vzorka negatívna na metanol v krvi, takže ho v priebehu dnešného dňa púšťame domov,“ uviedol Gazdič.

Otravu metylalkoholom tak v Prešove zvládli, celkovo tu bolo hospitalizovaných osem ľudí, z toho štyria boli intoxikovaní touto nebezpečnou látkou. „Nového pacienta neevidujeme, čiže táto kauza je dnešným dňom uzavretá a zvládnutá, dúfajme, že bez nejakého ďalšieho zdravotného postihnutia tých pacientov,“ uzavrel Gazdič.

Pre podozrenie na otravu metylalkoholom v nedeľu podvečer v prešovskej nemocnici hospitalizovali osem pacientov. Na vyšetrenie prišlo desať ľudí, ktorí na oslave z piatka na sobotu konzumovali destilát oficiálne objednaný z Českej republiky. Osem z nich zostalo v nemocnici, dvaja odišli domov.

Slovenských policajtov na možnosť obsahu metylalkoholu v nápoji upozornili v sobotu v nočných hodinách českí kolegovia. Polícia okamžite kontaktovala objednávateľa a následne vyzvala účastníkov oslavy, aby absolvovali vyšetrenie. Z ôsmich hospitalizovaných sa prítomnosť metylalkoholu v krvi potvrdila u štyroch pacientov. V utorok u dvoch boli už vzorky negatívne, aj u ďalších dvoch pacientov, a preto z nemocnice prepustili šiestich hospitalizovaných.