Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Regióny

Z podpálenia domu v Zbehňove obvinila polícia 25-ročnú ženu

Ilustračná fotka. Foto: TASR

V prípade dokázania viny hrozí obvinenej trest odňatia slobody na desať až 15 rokov.

Zbehňov 10. októbra (TASR) – V prípade požiaru prístavby rodinného domu v obci Zbehňov (okres Trebišov), ku ktorému došlo 5. októbra večer, polícia obvinila zo zločinu všeobecného ohrozenia 25-ročnú ženu z okresu Košice-okolie. Informovala o tom v pondelok košická krajská policajná hovorkyňa Lenka Ivanová.

Pri vzniku požiaru sa vo vnútri nachádzalo sedem ľudí vo veku od troch do 48 rokov, ktorí pred plameňmi ušli von. "Na základe získaných a zhromaždených dôkazov bolo zistené, že v priestoroch murovanej prístavby, nachádzajúcej sa za rodinným domom, bol založený požiar tak, že najprv boli úmyselne zapálené paplóny a deky v spálni, a potom periny a deky v kuchyni. Požiar sa následne cez drevenú strešnú konštrukciu rozšíril do priestorov vedľajších prístavieb na dvore, v ktorých spalo sedem osôb," uviedla Ivanová.

Na mieste zasahovali záchranné zložky. Zisťovateľ príčin vzniku požiarov Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) na mieste nevylúčil cudzie zavinenie a vo veci začal konať krajský policajný vyšetrovateľ.

V prípade dokázania viny hrozí obvinenej trest odňatia slobody na desať až 15 rokov.