Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Regióny

Z podvozku kamióna vyskočili dvaja cudzinci, zadržala ich polícia

Na snímke dvoch cudzincov, ktorí vo štvrtok 8. júla 2021 popoludní vyskočili z podvozku kamióna pri obchodnom dome v Prešove, cudzinecká polícia zadržala. Foto: TASR - KR PZ v Prešove

Jeden z cudzincov pochádza z Alžírska a tvrdil, že ešte nie je plnoletý.

Prešov 9. júla (TASR) – Dvoch cudzincov, ktorí vo štvrtok (8. 7.) popoludní vyskočili z podvozku kamióna pri obchodnom dome v Prešove, cudzinecká polícia zadržala. TASR o tom informovala hovorkyňa policajného prezídia Denisa Bárdyová.

„Policajti cudzincov našli, požiadali ich, aby preukázali svoju totožnosť, žiadne doklady však predložiť nevedeli. Policajti ich preto predviedli na oddelenie, kde ich totožnosť zisťovali v príslušných policajných databázach,“ uviedla s tým, že jeden z cudzincov pochádza z Alžírska a tvrdil, že ešte nie je plnoletý. Druhý pochádza z Líbye a podľa polície je už žiadateľom o azyl v Grécku.

Ďalší postup podľa Bárdyovej bude závisieť od výsledkov lekárskeho vyšetrenia Alžírčana. „Ak sa naozaj potvrdí, že nie je dospelý, bude umiestnený v detskom domove,“ spresnila. Líbyjčan bude dočasne umiestnený na Útvare policajného zaistenia pre cudzincov v Sečovciach, následne sa vráti do Grécka.