Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Regióny

Z Prešovskej nelegálnej skládky pri velodróme odstránili tony odpadu

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Štefan Puškáš

Mesto v tejto súvislosti opäť apeluje na občanov, ktorí sa stanú svedkami nelegálneho nakladania s odpadmi, aby ihneď telefonicky kontaktovali mestskú políciu na telefónnom čísle 159.

Prešov 13. apríla (TASR) - Mestu Prešov sa v spolupráci so spoločnosťou Technické služby mesta Prešov podarilo v uplynulých dňoch odstrániť nelegálnu skládku v blízkosti velodrómu. Ako TASR informovala tlačová referentka mestského úradu Lenka Šitárová, opäť preto vyzývajú občanov, aby nelegálne skládky nahlasovali.

"Nelegálna skládka sa nachádzala v blízkosti prešovského velodrómu. Územie bolo vyčistené a 42 pracovníkom menších obecných služieb sa spolu podarilo pozbierať až dve tony odpadu. Celkovo bolo vyčistené územie s veľkosťou 18.980 štvorcových metrov," uviedla Šitárová.

Mesto v tejto súvislosti opäť apeluje na občanov, ktorí sa stanú svedkami nelegálneho nakladania s odpadmi, aby ihneď telefonicky kontaktovali mestskú políciu na telefónnom čísle 159, prípadne toto konanie oznámili okresnému úradu alebo mestu písomným podaním do podateľne alebo prostredníctvom e-mailovej adresy podatelna@presov.sk.

"V prípade dokázania viny hrozí páchateľovi v priestupkovom konaní pokuta až do výšky 1500 eur a odstránenie vzniknutej nelegálnej skládky na náklady páchateľa," dodala Šitárová.