Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Za mesiac prevádzky nového urgentu v Komárne ošetrili 6200 pacientov

Ilustračné foto. Foto: TERAZ.sk/Andrej Galica

Pacienti nájdu v novej budove röntgen, dve sonografie a CT, na prvom poschodí nad urgentným príjmom sú aj tri operačné sály a veľká recepcia s automatizovaným systémom evidencie pacientov.

Komárno 18. septembra (TASR) – Za mesiac prevádzky nového urgentného príjmu v Nemocnici Agel Komárno poskytli zdravotníci zdravotnú starostlivosť vyše 6200 pacientom. Najviac pacientov, takmer 2500, bolo ošetrených na chirurgických ambulanciách. Druhým najvyťaženejším bol v rámci diagnostiky röntgen, kde bolo vyšetrených vyše 1500 ľudí. "Otvorením nového urgentného príjmu sme výrazne zvýšili kvalitu poskytovanej zdravotnej starostlivosti i úroveň priestorov. Našli sme aj drobné nedostatky, ktoré v rámci praktického chodu nemocnice vylepšíme v krátkom čase," povedal riaditeľ nemocnice Miroslav Jaška.

Nová budova urgentu prepojila dve existujúce samostatne stojace budovy, interný a chirurgicko-gynekologický pavilón. Pacienti nájdu v novej budove röntgen, dve sonografie a CT, na prvom poschodí nad urgentným príjmom sú aj tri operačné sály a veľká recepcia s automatizovaným systémom evidencie pacientov. Hlavnou výhodou nového urgentu je, že pacient má všetky potrebné vyšetrenia, ako aj následné zákroky či hospitalizáciu k dispozícii na jednom mieste.

Celková hodnota investície dosiahla 11,187 milióna eur, z toho 752.000 eur predstavovala prípravná časť. Z prostriedkov Európskej únie získala nemocnica na realizáciu projektu 9,24 milióna eur, spolufinancovanie nemocnice bolo vo výške 924.000 eur. Ďalšie náklady spojené s výstavbou sú vyčíslené na 1,195 milióna eur. Celá výstavba sa realizovala za plného chodu nemocnice pri čiastočných obmedzeniach pre pacientov aj návštevníkov, povedal Jaška.