Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Regióny

Za nového dekana FEI STU zvolil akademický senát Vladimíra Kutiša

Na archívnej snímke nápis na budove, v ktorej sídli Rektorát Slovenskej technickej univerzity. Foto: TASR Jaroslav Novák

Kutiš momentálne pracuje ako riaditeľ Ústavu automobilovej mechatroniky FEI STU. Svoje vedomosti a skúsenosti odovzdáva študentom vyše 20 rokov.

Bratislava 16. novembra (TASR) - Novým dekanom Fakulty elektrotechniky a informatiky Slovenskej technickej univerzity v Bratislave (FEI STU) sa stane profesor Vladimír Kutiš. Za kandidáta na dekana na funkčné obdobie 2023 až 2027 ho v utorok (15. 11.) zvolil akademický senát fakulty. Súčasný dekan Miloš Oravec sa o opätovné zvolenie neuchádzal. TASR o tom informovala Zuzana Záňová z FEI STU.

Kutiš momentálne pracuje ako riaditeľ Ústavu automobilovej mechatroniky FEI STU. Svoje vedomosti a skúsenosti odovzdáva študentom vyše 20 rokov. Ako uviedli z univerzity, má za sebou viaceré úspešné výskumné projekty pre partnerov z praxe a tiež niekoľko medzinárodných projektov.

Vo svojom volebnom programe Kutiš vyzdvihol najmä potrebu budovania dlhodobej a efektívnej spolupráce fakulty s priemyselnými R&D partnermi. Jeho cieľom je aktívne vytvárať podmienky na prepojenie medzi fakultou, študentmi a praxou tak, aby bolo prospešné pre všetky zainteresované strany a aby sa stalo vzorom vzájomnej spolupráce akademickej sféry a praxe na Slovensku aj v zahraničí.

Zvolený kandidát na funkciu dekana FEI STU verí, že fakulta bude ako jeden tím postupne napĺňať ciele volebného programu tak, aby bolo možné FEI STU posunúť do digitálneho, technologického a globálneho priestoru v oblasti vzdelávania, výskumu, inovácií a spolupráce s praxou, rovnako v oblasti sociálnej politiky zamestnávateľa, v oblastiach študijných a mimoštudijných podmienok študentov i vzťahu s verejnosťou a riadenia fakulty. Prezentoval aj konkrétnu víziu vo všetkých spomenutých oblastiach.