Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

Za porušovanie domovej slobody hrozí Huncovčanom až päťročné väzenie

Ilustračná foto. Foto: TASR - Martin Baumann

Na jednom z príbytkov na Železničnej ulici vytrhli vchodové dvere, ktoré boli zabezpečené háčikom z drôtu, a bez súhlasu majiteľa vstúpili dnu.

Huncovce 8. apríla (TASR) – Za porušovanie domovej slobody hrozí trom Huncovčanom vo veku 39, 28 a 14 rokov trest odňatia slobody na jeden až päť rokov, v prípade neplnoletého chlapca pôjde o polovičnú trestnú sadzbu. TASR o tom informovala prešovská krajská policajná hovorkyňa Jana Ligdayová s tým, že obvinení sa protizákonného konania dopustili v rodnej obci koncom februára v podvečerných hodinách.

Na jednom z príbytkov na Železničnej ulici vytrhli vchodové dvere, ktoré boli zabezpečené háčikom z drôtu, a bez súhlasu majiteľa vstúpili dnu. „Dvadsaťdvaročného domáceho pána fyzicky napadli, no, našťastie, mu nespôsobili zranenia vyžadujúce si lekárske ošetrenie. Potom z domu odišli preč,“ priblížila Ligdayová.

Ako dodala, okresný kežmarský vyšetrovateľ už obvinil všetkých troch Huncovčanov z trestného činu porušovania domovej slobody spáchaného formou spolupáchateľstva.