Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Za týždeň klesol počet hospitalizovaných v Komárne o polovicu

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Za posledné štyri mesiace hospitalizovali v nemocnici celkovo 648 pacientov s novým koronavírusom, z toho bolo 314 mužov a 334 žien.

Komárno 4. mája (TASR) - Nemocnica Agel Komárno naďalej eviduje stabilnú pandemickú situáciu. Minulý týždeň tam síce zaznamenali v aj nové príjmy pacientov, celkový počet pacientov s ochorením COVID-19 sa však znížil. Hoci v uplynulých dňoch prijali do nemocnice päť nových pacientov, celkový počet hospitalizovaných s novým koronavírusom klesol za týždeň o 11.

„Aktuálne poskytujeme zdravotnú starostlivosť 11 pacientom s koronavírusom, traja sú ešte suspektní. Nikto z pacientov nie je vo vážnom stave, ktorý by si vyžadoval podporu umelej pľúcnej ventilácie,“ uviedol riaditeľ nemocnice Miroslav Jaška. Zo zamestnancov sú pozitívni na ochorenie COVID-19 dvaja ľudia, nikto nie je v karanténe.

Za posledné štyri mesiace hospitalizovali v nemocnici celkovo 648 pacientov s novým koronavírusom, z toho bolo 314 mužov a 334 žien. Najmladší pacient mal 25 rokov, najstaršia pacientka 101 rokov. Narodilo sa aj jedno bábätko, ktoré malo nový koronavírus.

V nemocnici zaočkovali za týždeň takmer 1750 záujemcov. Ďalších takmer 7000 ľudí bolo zaočkovaných vo veľkokapacitných centrách v Nitre, Šali a Štúrove. Nemocnica už rozbehla aj plánované zákroky, za uplynulý týždeň zrealizovala takmer 80 operácií. Návštevy pacientov sú tam však stále zakázané a naďalej platia aj prísne protiepidemické opatrenia.