Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

PO FACKE PRIŠLI VYHRÁŽKY SMRŤOU: Mužovi teraz hrozí desaťročný trest

Ilustračné foto. Foto: TASR - Jaroslav Novák

Obvinený ušiel, polícia ho však v krátkom čase vypátrala.

Partizánske 3. júna (TASR) - Desaťročný pobyt vo väzení hrozí 32-ročnému mužovi, ktorý mal v Partizánskom opakovane napadnúť ženu, vydierať ju a vyhrážať sa jej a jej rodine zabitím. Policajti ho obvinili zo zločinu vydierania v súbehu s prečinom výtržníctva a prečinom nebezpečného vyhrážania. Trenčianska krajská polícia o tom v piatok informovala na sociálnej sieti.

"Muž mal pod vplyvom alkoholu pri garážach pri športovej hale udrieť ženu na líce, mal jej začať vulgárne nadávať, na čo chcela odísť. Agresívny muž ju však mal udrieť druhý raz, vytiahnuť na ňu nôž a povedať jej, že nikam nepôjde a že ju zabije," opísali policajti.

Poškodená mala proti svojej vôli podľa nich odísť s ním do parku, kde ju mal opäť fyzicky napadnúť a vulgárne jej nadávať. Pri predajni pečiva je mal opäť nadávať a vyhrážať sa. "Poškodená zo strachu pred páchateľom utiekla do predajne, kde jej prišiel majiteľ pekárne na pomoc. Obvinený ušiel, polícia ho však v krátkom čase vypátrala a obmedzila na osobnej slobode. Po vykonaní dychovej skúšky s výsledkom 1,02 promile muža umiestnila v cele policajného zaistenia," doplnili policajti.

Policajný vyšetrovateľ spracoval na obvineného podnet na jeho väzobné stíhanie, ktorý odovzdal spolu s vyšetrovacím spisom prokurátorovi. "Muž bol v minulosti desaťkrát súdne trestaný. V prípade dokázania viny mu tentoraz hrozí trest odňatia slobody až na desať rokov," dodala polícia.