Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Regióny

Zabíjačka vo Vrábľoch ponúkla tradičné špeciality i kultúrny program

Ochutnávku tradičných mäsových výrobkov i regionálnych špecialít ponúka mestská zabíjačka, ktorá sa v sobotu 2. februára 2023 od rána koná na Čerešňovom námestí vo Vrábľoch. Návštevníci sa môžu tešiť na jaternice, klobásy i zabíjačkovú kašu. Foto: TASR - Henrich Mišovič

Návštevníci sa môžu tešiť na hurky, klobásy i zabíjačkovú kašu.

Vráble 4. februára (TASR) - Ochutnávku tradičných mäsových výrobkov i regionálnych špecialít ponúka mestská zabíjačka, ktorá sa v sobotu od rána koná na Čerešňovom námestí vo Vrábľoch. Návštevníci sa môžu tešiť na hurky, klobásy i zabíjačkovú kašu.

"Môžu tiež spoznať a ochutnať požitavskú špecialitu keltýš, niekedy známu aj pod menom kalkýš. Samozrejme, že nechýbajú ani domáce koláče a oškvarkové, zemiakové či syrové pagáče," uviedla radnica.

Ako pripomenuli organizátori, súčasťou zabíjačky je aj kultúrny program. "Vystúpili v ňom miestne folklórne súbory Briezka, Vrábľanka, Kordon a Gyöngyvirág. Predstavili sa tiež deti z našich základných škôl a ako hosť aj folklórny súbor Briežok z Jedľových Kostolian," doplnil mestský úrad.