Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Regióny

Začal sa 30. ročník Dní svätého Huberta v areáli Múzea Sv. Antone

Na snímke ukážky práce sokoliarov počas jubilejného 30. ročníka celoslovenských poľovníckych slávností - Dní svätého Huberta v areáli zámockého parku Kaštieľa Svätý Anton v sobotu 3. septembra 2022. Foto: TASR- Ján Krošlák

Dni svätého Huberta vo Sv. Antone pokračujú v nedeľu (4. 9.).

Svätý Anton 3. septembra (TASR) – V areáli Múzea vo Sv. Antone sa v sobotu začali každoročné dvojdňové celoslovenské poľovnícke slávnosti Dni svätého Huberta. Otvoril ich minister pôdohospodárstva a rozvoja vidieka Samuel Vlčan (nominant OĽANO). Zároveň udelil rezortné vyznamenania pracovníkom lesného hospodárstva a poľovníctva, ktorí sa významnou mierou a praktickou činnosťou zaslúžili o rozvoj slovenského poľovníctva.

"Teší ma, keď vidím, že poľovníctvo sa rozvíja v súlade s celospoločenskými záujmami s ohľadom na poľnohospodárstvo, lesné hospodárstvo a ochranu životného prostredia," konštatoval Vlčan, ktorý nad podujatím prevzal záštitu.

Tohtoročné Dni svätého Huberta sú jubilejné, je to už ich 30. ročník. Múzeum vo Sv. Antone si zasa v tomto roku pripomína 60. výročie vzniku.



Slávnosti si nenechali ujsť stovky návštevníkov. Mohli sa prejsť poľovníckym chodníkom, pozreli si ukážky loveckej lukostreľby a taktiky lovu lukom, dozvedeli sa viac o atraktívnom rybolove, sokoliarstve, v programe bolo tiež hádzanie flinty do žita či prezentácia slovenského hrubosrstého stavača. V rámci hudobno-slovného pásma Tri desaťročia Hubertových slávností predstavili ich zakladateľov a začiatkom tradície organizovania tohto podujatia je venovaná aj výstava.

Dni svätého Huberta vo Sv. Antone pokračujú v nedeľu (4. 9.).