Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 28. máj 2024Meniny má Viliam
< sekcia Regióny

Žarnovica začala s rekonštrukciou tribúny v Mestskom športovom areáli

Ilustračná snímka. Foto: FB/Jozef Simko

Obnova tribúny bude spočívať najmä v rekonštrukcii prístupových ciest na úroveň aktuálnych požiadaviek požiarnej ochrany.

Žarnovica 12. októbra (TASR) – V Žarnovici začína v pondelok rekonštrukcia tribúny v Mestskom športovom areáli. Investícia za viac ako 300.000 eur s DPH bude zameraná najmä na zvýšenie bezpečnosti návštevníkov. Pre TASR to potvrdil projektový manažér mesta Pavel Havran.

Obnova tribúny bude spočívať najmä v rekonštrukcii prístupových ciest na úroveň aktuálnych požiadaviek požiarnej ochrany. S tým súvisí aj rozšírenie schodísk na tribúne v snahe zabezpečiť adekvátne únikové cesty v prípade nebezpečenstva. Dôležitou súčasťou zvýšenia bezpečnosti návštevníkov športového areálu bude aj rozšírenie chodníka pod tribúnou.

V zadnej časti tribúny pribudne aj zábrana pred vetrom, ktorá bude súčasne slúžiť ako čiastočné prestrešenie. „Oceľová konštrukcia bude vyčistená pieskom a dostane nový náter. Opravovať sa budú aj betónové stupne tribúny, drevené lavice na sedenie budú vymenené za plastové,“ priblížil Havran s tým, že v rámci rekonštrukcie pribudne aj nová dažďová kanalizácia.

Hodnota zákazky je podľa dokumentov zverejnených vo vestníku Úradu pre verejné obstarávanie 303.170 eur s DPH, pričom 300.000 eur získalo mesto z ministerstva financií vo forme dotácie. Rekonštrukčné práce by mali podľa zverejnenej zmluvy trvať 74 dní od pondelkového prevzatia staveniska.