Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Regióny

Začali trestné stíhanie za nelegálnu skládku odpadu v Košiciach

Vyšetrovateľ oddelenia Košice odboru odhaľovania nebezpečných materiálov a environmentálnej kriminality NCODK Prezídia Policajného zboru začal trestné stíhanie vo veci prečinu neoprávnené nakladanie s odpadmi. Foto: FB: Polícia Slovenskej republiky

Páchateľ svojím konaním nakladal s odpadmi v rozpore s príslušnými právnymi predpismi, pričom rozsah zisteného protiprávneho konania bol vyčíslený na viac ako 82.000 eur, uviedla polícia.

Košice 28. februára (TASR) - Polícia začala trestné stíhania v súvislosti s nelegálnou skládkou odpadu v košickej mestskej časti Dargovských hrdinov. Neznámy páchateľ sem vlani v novembri protiprávne priviezol odpad ako zeminu, kamenivo a betón, a to v objeme 5050 ton. Polícia o tom informuje na sociálnej sieti.

"Páchateľ svojím konaním nakladal s odpadmi v rozpore s príslušnými právnymi predpismi, pričom rozsah zisteného protiprávneho konania bol vyčíslený na viac ako 82.000 eur. Páchateľ zároveň na pozemkoch vykonal výrub a spôsobil poškodenie drevín a krovín," spresňuje s tým, že v prípade preukázania viny mu hrozí trest odňatia slobody až na päť rokov.

Trestné stíhanie vo veci prečinu neoprávneného nakladania s odpadmi začal vyšetrovateľ oddelenia Košice z odboru odhaľovania nebezpečných materiálov a environmentálnej kriminality Národnej centrály osobitných druhov kriminality (NCODK) Prezídia Policajného zboru.

Polícia upozorňuje občanov aj podnikateľskú verejnosť, že nakladanie s odpadmi je prísne regulované, keďže takýmto konaním dochádza k ohrozovaniu a poškodzovaniu environmentálnych a ekonomických záujmov spoločnosti.