Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Začali trestné stíhanie v súvislosti s jazdou muža pod vplyvom drog

Počas policajnej kontroly sa vodič správal podľa policajtov nekoordinovane a javil známky požitia omamných a psychotropných látok. Foto: FB Polícia SR - Bratislavský kraj

Vyšetrenie v nemocnici preukázalo u vodiča prítomnosť metamfetamínu, amfetamínu a MDMA.

Bratislava 13. marca (TASR) - Policajti začali trestné stíhanie voči mužovi, ktorý cez víkend v Bratislave jazdil pod vplyvom drog. Policajná hliadka ho zastavila v sobotu (11. 3.) večer na výjazdovej vetve diaľnice D1 od Prístavnej ulice v smere do Trnavy. TASR o tom informoval bratislavský krajský policajný hovorca Michal Szeiff. Vodičovi zadržali vodičský preukaz a zakázali ďalšiu jazdu.

Počas policajnej kontroly sa vodič správal podľa policajtov nekoordinovane a javil známky požitia omamných a psychotropných látok. "Pri vystupovaní z vozidla si policajt všimol, že mužovi vypadli pod sedadlo priesvitné vrecká s obsahom bielej kryštalickej látky," skonštatoval Szeiff. Jeho spolujazdcovi pri vystupovaní vypadla sklenená fajka určená na užívanie pervitínu. "Muž policajtom uviedol, že je pod vplyvom alkoholu a rovnako užíva pervitín," doplnil hovorca.

Vyšetrenie v nemocnici preukázalo u vodiča prítomnosť metamfetamínu, amfetamínu a MDMA. Polícia začala stíhanie pre trestný čin nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držania a obchodovania s nimi.

Polícia apeluje na vodičov, aby si nesadali za volant pod vplyvom alkoholu alebo omamných a psychotropných látok.