Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 3. jún 2024Meniny má Karolína
< sekcia Regióny

Začali trestné stíhanie voči mužovi pre podvod spáchaný na seniorke

Na snímke policajné auto pred budovou Fakulty managementu a Farmaceutickej fakulty Univerzity Komenského na Odbojárov 10 v Bratislave 13. februára 2024. Foto: TASR - Pavol Zachar

Tým, že seniorka mala byt zabezpečený kamerovým systémom, jej príbuzní po spozorovaní prítomnosti cudzieho muža v byte bezodkladne privolali políciu.

Bratislava 22. mája (TASR) - Polícia začala trestné stíhanie pre zločin podvodu voči mužovi, ktorý od seniorky prevzal hotovosť vo výške 430 eur za predaj hodiniek. TASR o tom informoval hovorca bratislavskej krajskej polície Michal Szeiff.

"Tridsaťsedemročný muž mal včera (21. 5.) osloviť krátko pred 11.00 h na Osuskej ulici 82-ročnú seniorku. Ponúkol jej predaj hodiniek, za ktoré od nej požadoval 1000 eur, ktoré seniorka pri sebe nemala. Po krátkom rozhovore jej navrhol, že môže ísť k nej domov, kde dôjde k predaju," uviedol Szeiff. Priblížil, že po príchode do bytu seniorky jej muž ponúkol predaj štyroch kusov hodiniek, za ktoré od nej po predchádzajúcej komunikácii prevzal finančnú hotovosť vo výške 430 eur.

Tým, že seniorka mala byt zabezpečený kamerovým systémom, jej príbuzní po spozorovaní prítomnosti cudzieho muža v byte bezodkladne privolali políciu, ktorá muža obmedzila na osobnej slobode a eskortovala na príslušné policajné oddelenie.

"Po vykonaní potrebných úkonov bol muž umiestnený v cele policajného zaistenia. Vyvodením trestnoprávnej zodpovednosti v súvislosti s týmto konaním sa zaoberajú policajti Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave V," dodal Szeiff.

Polícia v tejto súvislosti apeluje na seniorov a ich rodinných príbuzných, aby boli obozretní voči neznámym osobám, ktoré ich telefonicky kontaktujú z rôznych príčin a žiadajú od nich peniaze.