Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Regióny

Breznianski záchranári budú pomáhať so šiestimi novými sanitkami

Na snímke interiér jednej zo šiestich nových sanitiek v breznianskej nemocnici vo štvrtok 12. januára 2023. Foto: TASR - Lukáš Mužla

Nemocnica s poliklinikou (NsP) Brezno na ich nákup získala vyše 900.000 eur z európskych zdrojov, vozidlá záchranárom slávnostne odovzdali vo štvrtok (12. 1.).

Brezno 13. januára (TASR) – Záchranári na Horehroní budú pacientom po novom pomáhať s flotilou šiestich nových sanitiek. Nemocnica s poliklinikou (NsP) Brezno na ich nákup získala vyše 900.000 eur z európskych zdrojov, vozidlá záchranárom slávnostne odovzdali vo štvrtok (12. 1.).

Nákup sanitiek pre záchranárov na Horehroní za približne milión eur spolufinancovala nemocnica sumou asi 80.000 eur. Vozidlá sú vybavené defibrilátormi s monitormi vitálnych funkcií či odsávačkami, ďalšie zdravotnícke vybavenie dodá nemocnica.

Nemocnica v Brezne prevádzkuje šesť staníc záchrannej zdravotnej služby, záchranári pokrývajú územie od Muránskej Huty až po Brusno. Sanitky boli preto prispôsobené členitému a hornatému terénu v tomto regióne.
Na snímke nová flotila sanitiek v breznianskej nemocnici vo štvrtok 12. januára 2023.
Foto: TASR - Lukáš Mužla

"Kritériá boli nastavené tak, aby boli vozidlá s pohonom všetkých kolies so zvýšeným podvozkom. Našou úlohou je v čo najkratšom čase sa dostať k pacientovi čo najbližšie. Toto sú vozidlá, ktoré presne spĺňajú naše podmienky," uviedol hlavný zdravotnícky záchranár NsP Brezno Tomáš Mydlo. Ako dodal, dve nové vozidlá dostali záchranári aj v roku 2021, zvyšné doposiaľ využívané sanitky mali najazdených už viac ako 400.000 kilometrov.