Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Regióny

Záchranári ratovali zranenú cyklistku a muža, ktorého prešiel traktor

Záchranársky vrtuľník, archívne foto. Foto: Fcaebook: Vrtuľníková záchranná zdravotná služba ATE

Do obce Klokočov v Čadčianskom okrese leteli záchranári na pomoc 66-ročnej žene, ktorá bola po páde z bicykla v bezvedomí.

Klokočov/Turzovka 11. apríla (TASR) – Leteckí záchranári z Vrtuľníkovej záchrannej zdravotnej služby (VZZS) zo Žiliny zasahovali v sobotu (10. 4.) popoludní dvakrát v okrese Čadca. Zachraňovali cyklistku a muža, ktorého prešiel traktor.

Ako informovala hovorkyňa VZZS Zuzana Hopjaková, do obce Klokočov v Čadčianskom okrese leteli záchranári na pomoc 66-ročnej žene, ktorá bola po páde z bicykla v bezvedomí. „Záchranári jej na mieste poskytli neodkladné zdravotné ošetrenie a preniesli ju k vrtuľníku. Lekár leteckých záchranárov jej doplnil liečbu a po preložení na palubu ženu s otrasom mozgu, tržnými ranami na hlave a na dolnej končatine v stabilizovanom stave vrtuľníkom previezli do Kysuckej nemocnice v Čadci,“ informovala Hopjaková.  

Ako dodala, počas návratu na základňu dostali záchranári na palubu ďalšie hlásenie o pomoc z Turzovky. Pomoc záchranárov potreboval 63-ročný muž, ktorého pri práci na poli nešťastne prešiel traktor. Zasiahol mu najmä hrudník a chrbticu.

Na mieste ho ošetril lekár, ktorého vysadili z vrtuľníka. Pomocou palubného navijaka pacienta premiestnili na palubu vrtuľníka a s pomliaždeným hrudníkom a podozrením na zlomeninu chrbtice muža transportovali do Fakultnej nemocnice v Žiline.