Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

USVEDČILI ICH KLIENTI: Polícia zadržala dvoch dílerov

Na policajnej snímke zadržané drogy. Foto: Facebook/Polícia sr - Trnavský kraj

Policajnú raziu vykonali dva policajné tímy.

Dunajská Streda 27. júla (TASR) - Policajti v okrese Dunajská Streda vykonali akciu, pri ktorej zadržali dvoch dílerov. Z distribúcie a predaja drog ich usvedčili klienti, ktorým drogy predávali. Informovalo o tom Krajské riaditeľstvo Policajného zboru (KR PZ) v Trnave na sociálnej sieti.

Policajnú raziu vykonali dva policajné tímy. "Jeden zasahoval v prenajatom byte v meste Dunajská Streda a ďalší tím v obci Padáň. Pri domových prehliadkach policajti zadržali dvoch mužov vo veku 48 a 35 rokov a zaistili kryštalický materiál. Podľa predbežných výsledkov išlo o pervitín, z ktorého by sa dalo vyrobiť minimálne 183 jednorazových dávok. Starší muž bol už v minulosti súdne trestaný," uviedla polícia.

Ako doplnila, drogy predávali dlhšie. "Prípad si vzhľadom na závažnosť prevzal vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície KR PZ Trnava. Obe zadržané osoby obvinil z prechovávania a distribúcie drog, za čo im môže hroziť strata slobody na desať až 15 rokov," informovala polícia.

Z dôvodu, že predaj drog bol ich jediným zdrojom príjmov a mohli by pokračovať v trestnej činnosti, vyšetrovateľ podal návrh, aby boli obaja muži stíhaní väzobne. "Okresný súd v prípade väzby 48-ročného muža už rozhodol a policajti ho eskortovali do výkonu väzby. O väzobnom stíhaní druhého muža sa bude rozhodovať. Do rozhodnutia súdu zostáva v cele policajného zaistenia," doplnila polícia.