Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Regióny

Zadržaný Tadžik nesmie vstúpiť do EÚ päť rokov

Ilustračná snímka. Foto: FOTO TASR - Roman Hanc

Hraničiari z veľkých Slemeniec zadržali Tadžika bez cestovných dokladov vo večerných hodinách.

Veľké Slemence 10. decembra (TASR) - Štátny príslušník Tadžikistanu, ktorého hraniční policajti zadržali v utorok 7. decembra medzi obcami Veľké Slemence a Ptrukša v okres Michalovce, nesmie vstúpiť na územie Európskej únie (EÚ) päť rokov. Rozhodla o tom polícia a Tadžika do doby jeho administratívneho vyhostenia umiestnila v Útvare pre zaistených cudzincov PZ Sečovce. TASR o tom informovala hovorkyňa Riaditeľstva hraničnej a cudzineckej polície Sobrance Agnesa Kopernická.

Hraničiari z veľkých Slemeniec zadržali Tadžika bez cestovných dokladov vo večerných hodinách. Na oddelenie ho predviedli v súlade s protipandemickými opatreniami a podrobil sa aj RT-PCR testu s negatívnym výsledkom. "Na oddelení bol muž ošetrený tímom RZP pre silnú bolesť chodidla bez následnej hospitalizácie," doplnila Kopernická.

Keďže polícia šetrením zistila, že cudzinec sa na území Slovenska zdržiaval neoprávnene, vydala mu rozhodnutie o administratívnom vyhostení s uložením zákazu vstupu na územie SR a všetkých členských štátov EÚ.