Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Regióny

Zadunajský majáles v Rusovciach patril najmä deťom

Na archívnej snímke vpravo starosta mestskej časti Bratislava - Rusovce Dušan Antoš Foto: TASR - Tomáš Halász

Na 17. ročníku Zadunajského majálesu okrem súborov Červené jabĺčko, Gerulata a Čunovský kŕdeľ, vystúpil aj Ekonóm a SĽUK.

Bratislava 1. mája (TASR) – Na 17. ročníku Zadunajského majálesu v sobotu (30.4.) sa v bohatom kultúrnom programe predstavili najmä deti z folklórnych súborov zo zadunajských mestských častí Bratislavy a zo Základnej umeleckej školy (ZUŠ) v Rusovciach. Podujatie pravidelne organizujú Rusovce v spolupráci s Petržalkou, Jarovcami a Čunovom. "Majáles, ktorý je otvorením letnej sezóny, pripravujeme v duchu folklóru, dávame tu priestor najmä deťom z našich folklórnych súborov, aby ukázali, čo sa za celý rok naučili," povedal pre TASR starosta Rusoviec Dušan Antoš.

Podľa riaditeľky ZUŠ Jarmily Gajdošechovej, je takáto možnosť pre deti nenahraditeľná. "Takéto vystúpenia sú veľkým prínosom, aj rodičom hovorím, že ani hodiny nácviku nedajú deťom to, čo dá jedno vystúpenie, to je tá najväčšia škola," uviedla Gajdošechová pre TASR.

Medzi účinkujúcimi Detského folklórneho súboru Čunovský kŕdeľ zaujal hlas deväťročného speváka Samuela Szabóa z Jaroviec, ktorý sa pred niekoľkými dňami umiestnil v zlatom pásme v krajskom kole v Bratislave a postúpil do celoslovenského kola súťaže Vidiečanova Habovka. Aj keď na pódiu vystupuje tri roky, strach na pódiu nemal. "Tým, že sa snažím čo najviac vystupovať, tá tréma postupne odchádza," priznal Szabó.

Na 17. ročníku Zadunajského majálesu okrem súborov Červené jabĺčko, Gerulata a Čunovský kŕdeľ, vystúpil aj Ekonóm a SĽUK.