Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Záhorie cez víkend ponúka hody, slávnosti aj festivaly jedla a pitia

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Michal Svítok

Gastronomické špeciality zo Slovenska aj zo sveta spolu s bohatým kultúrnym programom bude možné zažiť počas víkendu na námestí v Skalici.

Stupava/Skalica 11. augusta (TASR) - Záhorie ponúka cez víkend (13. - 14. 8.) rozmanitý program. Od hodov v stupavskej časti Mást cez obecné slávnosti v Rohožníku až po ochutnávku gastronomických špecialít v Skalici či pivný festival na Gazárke. TASR o tom informoval výkonný riaditeľ Oblastnej organizácie cestovného ruchu (OOCR) Záhorie Martin Lidaj.

V piatok 11. augusta sa začínajú Obecné slávnosti v Rohožníku, ktoré budú trvať do nedele. "Hlavným priestorom bude pódium pred kultúrnym domom. Súčasťou programu budú vystúpenia folklórnych a tanečných súborov, spevákov, speváčok, kapiel, ale aj dobré jedlo," uviedol starosta obce Peter Švaral.

Mástské hody sa uskutočnia v sobotu na nádvorí obecného domu v mestskej časti Stupavy - Mást. "Tradičnú slávnosť posviacky Mástskeho kostola odštartuje vystúpenie dychovej hudby. Podvečerný program vyplní záhorské trio zo Záhorskej Bystrice a večernú hodovú zábavu zahrajú Kožkári z Brezovej. Hodové guláše ponúkne Mástsky potravinový spolok v spolupráci s Poľovníckym združením Stupava-Mást," doplnil Lidaj.

V rekreačnej oblasti Gazárka v meste Šaštín-Stráže sa v sobotu uskutoční Pivný festival. "Kultúrny program otvorí o 14.30 h slovenská rocková kapela Metalinda a priaznivcom klasických country hitov ulahodí skupina Starci. Druhá polovica hudobného programu bude patriť rockovým skupinám V-36 a Sanchez Amsterdam. Záver festivalu obstará skupina Kabát revival West," informovala predsedníčka komisie pre kultúru pri mestskom zastupiteľstve Kristína Pöstényi.

Gastronomické špeciality zo Slovenska aj zo sveta spolu s bohatým kultúrnym programom bude možné zažiť počas víkendu na námestí v Skalici.