Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Regióny

Záhorie láka na koncert, rozprávkovú cestu, festival aj cyklistiku

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

V Holíči sa v sobotu popoludní uskutoční Wywar Castle Fest. V areáli Holíčskeho zámku si na svoje prídu deti aj ich rodičia.

Smrdáky 16. júna (TASR) – Záhorie ponúka cez víkend (18. a 19. 6.) program, ktorý okrem podujatí ako koncert, festival či cyklistické preteky ponúkne aj dve nové výstavy pre milovníkov umenia. TASR o tom informoval výkonný riaditeľ Oblastnej organizácie cestovného ruchu (OOCR) Záhorie Martin Lidaj.

Už v piatok 17. júna sprístupnia v priestoroch senickej galérie dve výstavy. Autorkou prvej s názvom Anabioza je Petra Nováková Ondreičková. "Autorku zaujímajú javy, kde skryté formy života prežívajú v ukrytých a maskovaných variáciách," uviedla kurátorka výstavy Beata Jablonská. Druhou je výstava Politikum. Autor Peter Valiska Timečko prostredníctvom svetelného objektu otvára diskusiu o politických pomeroch v slovenských reáliách.

Kto má rád víno, môže v sobotu navštíviť obec Prietržka neďaleko Skalice, kde je pripravené podujatie Deň otvorených búd. Svoje produkty návštevníkom ponúkne takmer 20 vinárov a pripravený je aj kultúrny program.

V Holíči sa v sobotu popoludní uskutoční Wywar Castle Fest. V areáli Holíčskeho zámku si na svoje prídu deti aj ich rodičia. "Popoludnie začne divadelným predstavením pre najmenších. Chýbať nebude ani rytiersky turnaj a šermiarske vystúpenia. Večerný program doplnia hudobné zoskupenia, v nočných hodinách DJ Marsy," uviedol Lidaj.

Tradičná rozprávková trasa lesom so súťažami a s rozprávkovými bytosťami Kráľovský rozprávkový pochod je v sobotu pripravená najmä pre mladších návštevníkov Zlatníckej doliny v Skalici. Sobotu v Skalici doplní netradične hip-hop, ktorý čaká na návštevníkov Orlovne.

Pre fanúšikov cyklistiky je pripravené v Stupave podujatie Kaktus bike maratón. Pre cyklistov sú pripravené tri trasy. Najnáročnejšia má dĺžku 76 km, druhá 42 km a tretia 25 km. Štart všetkých kategórií je v sobotu predpoludním.