Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Regióny

Záhorská galéria je otvorená v režime OP, do nedele ponúka dve výstavy

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Henrich Mišovič

Prvou výstavou je spoločný autorský projekt autoriek Kati Madarász Decsiovej a Lucie Veselej Tiché rozhovory.

Senica 14. januára (TASR) - Záhorská galéria v Senici, ktorej zriaďovateľom je Trnavský samosprávny kraj, je opäť pre verejnosť otvorená v režime OP (očkovaní, prekonaní). Návštevníkom ponúka dve výstavy, ktoré sú sprístupnené do nedele 16. januára. TASR o tom informovala galéria.

Prvou výstavou je spoločný autorský projekt autoriek Kati Madarász Decsiovej a Lucie Veselej Tiché rozhovory. "Napriek tomu, že sa autorky zaoberajú rôznymi médiami, ich výstava vytvára pomerne symbiotický celok, krehký vo svojej podstate i umiestnení na časovej priamke. Styčnými bodmi sa stali otázky plynutia času, jedinečnosť, ale zároveň aj banálnosť okamihu," uviedla kurátorka výstavy Marianna Brinzová.

Druhou je výstava Róberta Makara Lightboxy. Komorná výstava je prezentáciou dvoch svietiacich túb, ktoré pochádzajú zo série už vystavených diel. "Čo pri mnohých tematicky ladených výstavách uniká, je kontext tvorby autora. Makar mal to šťastie, že niekoľko rokov štúdií strávil začiatkom 90. rokov v Paríži v ateliéri Christiana Boltanského, dôležitej osobnosti európskeho konceptuálneho umenia posledných dekád 20. storočia. Som presvedčený, že parížsky pobyt voľnú tvorbu Makara zásadne ovplyvnil," uviedol kurátor výstavy Roman Popelár.