Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 4. máj 2024Meniny má Florián
< sekcia Regióny

Múzeum v Skalici sprístupní výstavu Výber z tvorby Antona Hanzalíka

Ilustračná snímka. Foto: TASR – Henrich Mišovič

Výstavou pokračuje sochár a dizajnér v cykle pravidelných verejných bilancií tvorby.

Skalica 17. augusta (TASR) – Záhorské múzeum v Skalici, ktorého zriaďovateľom je Trnavský samosprávny kraj, sprístupní vernisážou 20. augusta o 16.00 h výstavu AH 2015 – 2020 - Výber z tvorby Antona Hanzalíka. TASR o tom informovalo múzeum.

Výstavou pokračuje sochár a dizajnér v cykle pravidelných verejných bilancií tvorby. "Na rozdiel od minulých prezentácií je súčasná výstava koncentrovaná výlučne na voľnú sochársku tvorbu. Výstava opätovne potvrdzuje jej kľúčovú stratégiu, staronové východiská a programové priority, globálne reflektované vždy v kontexte klasickej estetiky," uviedla kurátorka výstavy Božena Juríčková.

Sochárska tvorba autora sa konštituuje vo dvoch základných okruhoch. "Ako koncepcia figuratívna na báze skulpturálnych princípov a súbežne v široko definovanej oblasti priestorového objektu. Principiálne autorove komorné dielo rezonuje s tendenciami slovenského sochárstva 80. a 90. rokov 20. storočia," doplnila kurátorka.

Výstava, ktorej spoluorganizátorom je Záhorská galéria Jána Mudrocha v Senici, potrvá v priestoroch Záhorského múzea do 26. novembra.