Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Regióny

Záhorské osvetové stredisko vyhlásilo súťaž Výtvarná Senica

Mestský úrad v Senici. Foto: teraz.sk

Záujemcovia musia svoje diela a prihlášku doručiť do 20. januára do Záhorského osvetového strediska, kde im poskytnú aj podrobnejšie informácie.

Senica 11. januára (TASR) - Záhorské osvetové stredisko v Senici vyhlásilo regionálnu súťaž neprofesionálnej výtvarnej tvorby s názvom Výtvarná Senica. TASR o tom informoval Miroslav Koprla zo Záhorského osvetového strediska.

Tento rok sa uskutoční 57. ročník s cieľom nadobúdať vedomosti, rozvíjať zručnosti a umelecko-odborný rast autorov prostredníctvom poznávania, realizácie a prezentácie výtvarnej tvorby. "Súťaž je určená mládeži od 15 rokov a dospelým z okresov Senica a Skalica. Delí sa na tri vekové skupiny - autori vo veku od 15 do 25 rokov, autori vo veku nad 25 rokov a autori bez rozlíšenia veku, na kategórie maľba, kresba a grafika a priestorová tvorba," uviedla Jaroslava Slezáková z osvetového strediska.

Ako doplnila, osobitnými kategóriami je insitná tvorba, digitálna tvorba a experiment. "Súťaž nie je tematicky vymedzená, v tomto roku je obohatená o odporúčanú tému Autoportrét a má tri stupne – regionálny, krajský a celoštátny. Do vyššieho kola súťaže postupujú vždy ocenené výtvarné diela," informovala Slezáková.

Záujemcovia musia svoje diela a prihlášku doručiť do 20. januára do Záhorského osvetového strediska, kde im poskytnú aj podrobnejšie informácie.