Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 11. máj 2024Meniny má Blažena
< sekcia Regióny

Záhradnícke služby opäť upravil bežecké trate v okolí B. Bystrice

Ilustračná snímka. Foto: TASR/DPA

Úpravu tratí z veľkej časti financuje mesto a prispieva aj Banskobystrický samosprávny kraj.

Banská Bystrica 28. januára (TASR) - Bežkári majú možnosť aj počas tohto víkendu zalyžovať si v okolí Banskej Bystrice. Ako informovali Záhradnícke a rekreačné služby (ZAaRES) mesta Banská Bystrica, ktoré sa starajú o viac než 75 kilometrov bežkárskych trás, s prechodným oteplením ich povrch tvrdol a miestami sú zľadovatené.

V Starohorských vrchoch sú upravené trate Šachtičky-Donovaly. Aby sa aj v nedeľu (29. 1.) udržali v dobrom stave, ZAaRES ich plánuje v sobotu podvečer prejsť skútrom. Úseky tratí v Kremnických vrchoch sa počas týždňa neupravovali pre problémy s ratrakom, ktorý museli opravovať. "Veríme, že v sobotu budú všetky naše úseky v Kremnických vrchoch upravené," konštatovali zástupcovia mestskej organizácie na sociálnej sieti. Na Malom Šturci sa podarilo upraviť skútrom pás trate na šírku jedného metra, ale bez stopy na klasiku.

Aktuálna zimná sezóna bude prvá, keď sa kilometrový mestský okruh na plážovom kúpalisku nepodarí sprevádzkovať. Dôvodom je teplé počasie, keď za december a január boli spolu iba štyri noci s teplotami dostatočnými na spustenie zasnežovania.

"Pokiaľ by aj prišli také mrazy, vzhľadom na pokročilý dátum a cenu energií sa to už neoplatí. Je koniec januára a na jazere sa doteraz nevytvoril ani poriadny ľad, takže korčuliari si na svoje neprídu," uviedol ZAaRES.

Úpravu tratí z veľkej časti financuje mesto a prispieva aj Banskobystrický samosprávny kraj.