Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Regióny

Zahraniční študenti programu Erasmus + študujú na UNIZA online

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

V posledných rokoch prichádza väčšina študentov Erasmus+ najmä z Francúzska a Turecka, ďalší z Talianska, Poľska a Portugalska, uviedla Adriana Valentovičová.

Žilina 12. marca (TASR) – Na Žilinskej univerzite v Žiline (UNIZA) študuje v akademickom roku 2020/2021 z dôvodu pandémie nového koronavírusu takmer 50 študentov programu Erasmus + zo 17 krajín sveta online formou. Podľa Adriany Valentovičovej z oddelenia pre medzinárodné vzťahy a marketing UNIZA prichádzajú študenti v priemere z viac než dvadsiatich štátov sveta, v akademickom roku 2019/2020 sa na študijný pobyt UNIZA prihlásilo 183 študentov.

Doplnila, že najviac ich v uplynulom akademickom roku študovalo na Fakulte prevádzky a ekonomiky dopravy a spojov (FPEDAS), Fakulte elektrotechniky a informačných technológií (FEIT) a Fakulte riadenia a informatiky (FRI). "V posledných rokoch prichádza väčšina študentov Erasmus+ najmä z Francúzska a Turecka, ďalší z Talianska, Poľska a Portugalska. Z mimoeurópskych krajín sú to študenti z Azerbajdžanu, Taiwanu alebo z Pakistanu," dodala Valentovičová.

"Medzinárodná spolupráca a výnimočný program Erasmus + nie je len krátky okamih v živote človeka, ale veľakrát je to kus života v jednom okamihu. Pre UNIZA je program Erasmus + navyše vecou prestíže i kvality inštitúcie, aj v zmysle zahraničného partnerstva a riešenia európskych projektov," povedal prorektor pre medzinárodné vzťahy a marketing UNIZA Jozef Ristvej.