Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 17. apríl 2024Meniny má Rudolf
< sekcia Regióny

Zákaz prevádzkovania hazardu bude od nového roka opäť počas 12 dní

Asociácia zábavy a hier a Asociácia prevádzkovateľov hazardných hier pomocou technických zariadení a videohier zorganizovalo 24. júna 2011 tlačovú konferenciu s témou Pravdy a mýty o hazardných hrách alebo Sonda do sveta hazardných hier. Na snímke pohľad na hracie automaty. Foto: TASR - Štefan Puškáš

Poslanci sa stotožnili s názorom zakázať hazard v meste počas vybraných 12 dní, patria medzi nich napríklad 1. január, 6. január, 1. máj či 8. máj.

Detva 1. októbra (TASR) – Zákaz prevádzkovania hazardných hier na území mesta Detva bude od nového roka opäť počas 12 voľných dní a sviatkov. Zhodli sa na tom detvianski mestskí poslanci na septembrovom rokovaní mestského zastupiteľstva.

Možnosť zakázať prevádzkovanie hazardných hier na území obce v určitých dňoch nad rámec zákonom stanoveného zákazu (Veľký piatok, 24. a 25. 12.) povoľuje mestám zákon o hazardných hrách. Samospráva tak môže zakázať prevádzkovanie hazardných hier na svojom území počas maximálne 12 dní, všeobecne záväzné nariadenie (VZN) je však potrebné každoročne obnovovať. Môžu to byť cirkevné, štátne sviatky, alebo to môže platiť počas verejného podujatia v meste.

Poslanci sa stotožnili s názorom zakázať hazard v meste počas vybraných 12 dní, patria medzi nich napríklad 1. január, 6. január, 1. máj či 8. máj. „Cieľom tohto všeobecne záväzného nariadenia je vo verejnom záujme regulovať prevádzkovanie hazardných hier a účasti na nich zákazom prevádzkovania hazardných hier na území mesta Detva v určených dňoch v kalendárnom roku 2022,“ pripomína dôvodová správa materiálu, ktorý zastupiteľstvo schválilo.