Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Regióny

Zamestnanci bardejovskej televízie získali ocenenie za statočnosť

Ilustračné foto Foto: TASR

Ocenenie udeľuje bardejovská občianska iniciatíva Fortis - podporujeme občiansku statočnosť, zložená z predstaviteľov miestnych občianskych združení.

Bardejov 18. novembra (TASR) – Zamestnanci Bardejovskej televízie (BTV), Katarína Danková Romanová, Marta Mochnacká a Peter Reviľák, získali ocenenie Za odvahu a občiansku statočnosť. Ocenenie udeľuje bardejovská občianska iniciatíva Fortis - podporujeme občiansku statočnosť, zložená z predstaviteľov miestnych občianskych združení.

Podľa občianskej iniciatívy pracovníci Bardejovskej televízie (BTV) upozornili na podozrenie z neoprávneného nakladania s verejnými financiami mesta. Vtedajší riaditeľ BTV si z účtu spoločnosti opakovane vyberal finančnú hotovosť na súkromné účely. Zamestnanci sa verejne dištancovali od neetického a protiprávneho konania vedenia spoločnosti, čelili napätej situácii na pracovisku a osočovaniu. Požiadali riaditeľa, aby písomne potvrdil svoj dlh voči spoločnosti a vyberané peniaze vrátil k decembru 2018. Prehlásenie, v ktorom stálo, že uznáva svoj dlh a financie vráti, podpísal pred zamestnancami televízie.

"Jedinou vecou potrebnou na to, aby zlo víťazilo, je nečinnosť slušných ľudí, ku ktorým sa hlásime aj my, redaktori BTV. Povedať nie takýmto praktikám neznamená z našej strany vzburu. Plne si uvedomujeme, že stáť na strane pravdy a cti si vyžaduje vyjsť s 'kožou na trh', vystúpiť z osobnej zóny komfortu a riskovať svoj ustálený životný štýl," vyhlásili Marta Mochnacká a Peter Reviľák počas tlačovej besedy.

Keďže konateľ spoločnosti BTS uhradil vzniknutú škodu pred podaním trestného oznámenia, vyšetrovateľ, okresná prokurátorka a aj krajský prokurátor obvinenie zo sprenevery stiahli.