Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Regióny

Zamestnancom TnUAD budú k dispozícii elektrické bicykle a skútre

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Univerzita získala prostriedky na zriadenie stanovísk v sume 266.010 eur prostredníctvom projektu Zelená revitalizácia a podpora udržateľnej mobility pre napĺňanie iniciatívy Race to Zero.

Trenčín 21. septembra (TASR) - Novinkou nasledujúceho akademického roka bude na Trenčianskej univerzite Alexandra Dubčeka (TnUAD) zdieľanie e-bicyklov a e-skútrov. Informovala o tom univerzita na svojej webovej stránke.

Študenti a zamestnanci TnUAD v Trenčíne si budú môcť v priebehu budúceho akademického roka uľahčiť presúvanie po meste pomocou e-bicyklov či skútrov, ktoré budú umiestnené priamo v areáloch fakúlt Trenčianskej univerzity. Univerzita tak okrem podpory mobility študentov chce prispieť k ochrane životného prostredia.

"Študenti budú mať k dispozícii 15 skútrov a 30 elektrobicyklov. Rozmiestnené budú po fakultách univerzity, aby sa študenti mohli jednoduchšie presúvať medzi jednotlivými budovami," priblížil rektor TnUAD Jozef Habánik.

Ako dodal, univerzita získala prostriedky na zriadenie stanovísk v sume 266.010 eur prostredníctvom projektu Zelená revitalizácia a podpora udržateľnej mobility pre napĺňanie iniciatívy Race to Zero. Nový akademický rok odštartuje na TnUAD v pondelok (26. 9.).