Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Regióny

Zamestnancov púchovkého Continentalu vo firme testovať nebudú

Nápis spoločnosti Continental na dverách technologického centra spoločnosti Continental AG v Púchove. Archívna snímka. Foto: TASR/Radovan Stoklasa

Spoločnosť ponúkla mestu svoje kapacity na zriadenie testovacieho miesta. Keďže mesto disponuje dostatočným počtom miest, radnica túto ponuku nevyužije, uviedla hovorkyňa.

Púchov 29. októbra (TASR) - Spoločnosť Continental v Púchove odporučila svojim zamestnancom zúčastniť sa na celoplošnom testovaní na ochorenie COVID-19 na odberných miestach v mieste ich bydliska, v záujme ochrany zdravia a životov zamestnancov, ich rodín, ale tiež širokého okolia. TASR o tom informovala hovorkyňa spoločnosti Katarína Pavlisová.

Spoločnosť nebude testovať zamestnancov vo svojich priestoroch, limitujúcimi faktormi pre toto rozhodnutie bola časová tieseň pre zabezpečenie požiadaviek na testovanie a neustále sa meniace podmienky pre zamestnávateľov.

„Spoločnosť Continental v Púchove zatiaľ nevykonáva priebežné testovanie svojich zamestnancov počas bežnej prevádzky. V záujme ochrany zdravia a životov sú v našej spoločnosti dodržiavané všetky vládne nariadenia a interné opatrenia na zamedzenie šírenia pandémie ochorenia COVID-19. Spoločnosť ponúkla mestu Púchov svoje kapacity na zriadenie testovacieho miesta v rámci plošného testovania. Keďže mesto disponuje dostatočným počtom miest, ktoré spĺňajú zdravotné a hygienické požiadavky na plošné testovanie, radnica túto ponuku nevyužije,“ uviedla hovorkyňa.

Ako dodala, spoločnosť Continental si je vedomá vplyvu celoplošného testovania na zachovanie výroby vo svojich závodoch. Konkrétne prevádzkové opatrenia sú pripravení prijať okamžite po informácií o počte zamestnancov, ktorým nariadia povinnú karanténu.

Už v súčasnosti sme prijali opatrenia formou pozitívnej motivácie našich zamestnancov pre elimináciu možných negatívnych dosahov na našu spoločnosť. Veríme, že spoločným úsilím nás všetkých sa nám podarí znížiť straty, ktoré môžu vzniknúť nezabezpečením výroby a nesplnením dodávok našim zákazníkom,“ uzavrela Pavlisová.