Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Regióny

Žarnovica hľadá dobrovoľníkov pre občianske hliadky

Ilustračné foto. Foto: TASR - Jana Vodnáková

Občianske hliadky by mali vedieť obyvateľom poskytnúť základné informácie v oblasti ochrany zdravia a hygieny v súvislosti so šírením nového koronavírusu.

Žarnovica 26. marca (TASR) – Žarnovická samospráva chce proti šíreniu nového koronavírusu bojovať aj tým, že bude kontrolovať miesta, kde sa stretávajú občania. Hľadá preto dobrovoľníkov, z ktorých by zložila občianske hliadky. Tie by mali byť nápomocné mestskej polícii.

Jednou z ich úloh má byť monitorovanie a predchádzanie vzniku konfliktov v rámci mesta. Občianske hliadky tiež budú dohliadať na dodržiavanie nočného pokoja, ochranu verejného majetku a majetku obyvateľov pred poškodzovaním či hlásiť MsP prípady hroziaceho väčšieho konfliktu a protiprávneho konania obyvateľov v súvislosti s udržovaním verejného poriadku.

Ako informuje radnica, občianske hliadky by však mali nielen upozorňovať na protispoločenskú činnosť, ale tiež vedieť obyvateľom poskytnúť základné informácie v oblasti ochrany zdravia a hygieny v súvislosti so šírením nového koronavírusu.

Žarnovická samospráva vyvíja v čase mimoriadnej situácie aj ďalšie opatrenia. Pre osamelo žijúcich obyvateľov zabezpečuje pomoc s nákupmi. V spolupráci s miestnymi dobrovoľnými hasičmi zabezpečuje dezinfekciu verejných miest so zvýšeným pohybom osôb.