Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Regióny

Záujem o otvorenú základnú školu v Žarnovici je veľký

Ilustračná snímka. Foto: TASR - František Iván

V meste v pondelok otvorili aj materskú školu a jej elokované pracoviská.

Žarnovica 22. februára (TASR) – Mesto Žarnovica v pondelok otvorilo základnú školu (ZŠ) i materskú školu (MŠ) a jej elokované triedy vo svojej zriaďovateľskej pôsobnosti. Kým na prezenčné vyučovanie v ZŠ nastúpila väčšina žiakov prvého stupňa, rodičia detí z MŠ sú opatrnejší. Pre TASR to potvrdilo vedenie oboch školských zariadení.

„Do školy sa vrátilo približne 90 percent žiakov prvého stupňa,“ uviedla riaditeľka ZŠ na Ul. Fraňa Kráľa Miroslava Cenderská. Ako dodala, škola zatiaľ nevytvorila skupiny pre starších žiakov, ktorí nemajú prístup k dištančnému vzdelávaniu, plánuje tak urobiť od budúceho týždňa. V rámci ZŠ boli už zaočkovaní viacerí učitelia, záujem o očkovanie má podľa riaditeľky približne polovica z nich.

V Žarnovici v pondelok otvorili aj materskú školu a jej elokované pracoviská. „Rodičia sú opatrní. V okolí sa totiž už vyskytli deti, ktoré sú pozitívne,“ vysvetlila riaditeľka MŠ Oľga Zmorajová, podľa ktorej sa pozitívne prípady ochorenia COVID-19 objavili aj u trojročných. Ako dodala, do škôlky sa v pondelok vrátilo 50 až 60 percent detí.

„Vyžadujeme, aby deti nosili v škôlke rúška, a apelujeme na rodičov, aby testovanie absolvovali aj v kratších ako sedemdňových intervaloch,“ povedala Zmorajová. Vakcínu proti novému koronavírusu podľa jej slov dostala už viac ako polovica učiteľov MŠ. Záujem o očkovanie je vysoký dokonca aj u prevádzkových zamestnancov a u tých, ktorí už ochorenie COVID-19 v minulosti prekonali.