Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Zásah bratislavských policajtov ukončil fyzické utrpenie ženy

Ilustračné foto. Foto: TASR

Polícia zasahovala na Šustekovej ulici v bratislavskej mestskej časti Petržalka, kde sa mala podľa polície nachádzať fyzicky napadnutá a následne aj držaná v jednom z bytov mladá žena.

Bratislava 1. septembra (TASR) – Zásah bratislavských policajtov v piatok 30. augusta vo večerných hodinách ukončil fyzické a psychické utrpenie mladej ženy. TASR o tom informoval hovorca Krajského riaditeľstva policajného zboru v Bratislave Michal Szeiff.

Polícia na základe telefonického oznámenia zasahovala na Šustekovej ulici v bratislavskej mestskej časti Petržalka, kde sa mala podľa polície nachádzať fyzicky napadnutá a následne aj držaná v jednom z bytov mladá žena. "Keďže na opakované výzvy policajtov k otvoreniu dverí muž nereagoval a z bytu sa ozýval hlasitý krik, na miesto bol privolaný aj policajný vyjednávač. Ten s mužom nadviazal rozhovor, avšak pri komunikácii bolo zjavné, že u muža sa stupňuje agresivita a dochádza k priamemu ohrozeniu zdravia a života ženy nachádzajúcej sa v byte," poznamenal hovorca. Policajti preto následne vošli do bytu a muža spacifikovali. V byte bola nájdená žena, pričom na pohľad bolo zjavné, že jej zdravotný stav si vyžaduje lekárske ošetrenie. "Muž bol po vykonaní potrebných úkonov umiestnený v cele policajného zaistenia," uviedol Szeiff.

"Následným vyšetrovaním bolo preukázané, že žene bolo po dobu minimálne dvoch mesiacov spôsobované fyzické a psychické utrpenie. V dôsledku tohto konania utrpela viaceré podliatiny v oblasti tváre a celého tela, rezné a bodné rany, žene bola odopieraná strava a voľný pohyb," priblížil Szeiff. Počas prehliadky bola v byte zároveň nájdená injekčná striekačka s obsahom neznámej kryštalickej látky, ako aj zelená sušená rastlina. Tie boli zaistené a odoslané na expertízu.

V prípade preukázania viny hrozí 36-ročnému mužovi trest odňatia slobody na tri až osem rokov.