Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Regióny

Zastávky v L. Mikuláši polepili obrázkami synagógy a súdnej stolice

Námestie osloboditeľov v Liptovskom Mikuláši. Foto: TASR - Miroslava Siváková

Obrázkami súdnej siene Liptovskej stolice a synagógy polepili v týchto dňoch autobusové zastávky na Garbiarskej ulici v Liptovskom Mikuláši.

Liptovský Mikuláš 15. augusta (TASR) - Obrázkami súdnej siene Liptovskej stolice a synagógy polepili v týchto dňoch autobusové zastávky na Garbiarskej ulici v Liptovskom Mikuláši. Cieľom je upozorniť na turisticky zaujímavé miesta v centre mesta. TASR o tom informovala Katarína Šarafínová z Oblastnej organizácie cestovného ruchu (OOCR) Región Liptov.

"Sadnúť si do súdnej siene Liptovskej stolice, kde súdili legendárneho Juraja Jánošíka už nie je vďaka našej novej zastávke žiadny problém. Podobne je možné nachvíľu posedieť aj v zastávke, ktorá vyzerá ako židovská synagóga. Chceli sme aj takto spríjemniť ľuďom čakanie na jednotlivé spoje a zároveň ich inšpirovať k spoznávaniu mesta," priblížil predseda predstavenstva OOCR Región Liptov Ján Blcháč.

Ako dodal, Liptov je pre dovolenkárov obľúbeným regiónom. "Nové zastávky sa možno stanú aj fotopointmi a turisti aj domáci budú takto pozývať do centra mesta," povedal.

Liptovská OOCR financovala polepenie zastávok aj z dotácie ministerstva dopravy.