Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 10. máj 2024Meniny má Viktória
< sekcia Regióny

Zástupcov martinskej radnice prizvali do expertného tímu OSN

Primátor mesta Martin Andrej Hrnčiar. Foto: TASR

Primátor Andrej Hrnčiar skonštatoval, že kým mnohí iní prezentujú v boji proti korupcii a pri zavádzaní transparentnosti teoretické pohľady, Martinčania ponúkajú svoje konkrétne výsledky.

Martin 17. mája (TASR) – Martinská samospráva dostala za realizáciu a vytrvalé presadzovanie projektu Transparentné mesto pozvanie do medzinárodnej expertnej skupiny Organizácie Spojených národov (OSN).

Bude sa zoberať prípravou konkrétnych odporúčaní na zavádzanie protikorupčnej konvencie OSN do praxe.

„Nesmierne nielen mňa teší, že po minuloročnom ocenení sme teraz od tejto vrcholnej medzinárodnej organizácie dostali pozvánku do expertného tímu. Beriem ju ako ocenenie našej práce a budeme určite prínosom,“ skonštatoval primátor Andrej Hrnčiar s tým, že kým mnohí iní prezentujú v boji proti korupcii a pri zavádzaní transparentnosti teoretické pohľady, Martinčania ponúkajú svoje konkrétne výsledky.

Práve praktické skúsenosti boli podľa neho podstatou prizvania do expertnej skupiny. „Máme zastrešiť jednu zo štyroch vybraných oblastí, zodpovednosť a transparentnosť pri využití potenciálu informačných technológií. Predstavíme používané nástroje, ako sú elektronické aukcie, dražby, prieskumy trhu a verejnej mienky, zoznamy zmlúv, objednávok, faktúr či zverejňovanie rozpočtovania, voľných pracovných miest a ich obsadzovania,“ spresnil Hrnčiar.

Prízvukoval, že projekt Transparentné mesto pomáhajú vylepšovať práve pohľady zvonku a kritické analýzy. „Verím, že ďalšie cenné skúsenosti získam ako poslanec nášho parlamentu. Očakávam, že na základe znenia programového vyhlásenia vlády sa budeme pomerne intenzívne venovať transparentnosti a zavádzaniu protikorupčných opatrení vo verejnom sektore,“ dodal martinský primátor.