Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Záujem o kartu pre seniorov v Trenčíne tento rok pre pandémiu stagnuje

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Majiteľ karty pre seniorov má nárok na benefity a zľavy vo viac ako 20 prevádzkach v Trenčíne a okolí.

Trenčín 18. augusta (TASR) – Kým v roku 2020 vydala trenčianska radnica 119 kariet pre seniorov, v tomto roku poznačenom pandémiou prejavili o kartu záujem iba 14.

Ako informovala trenčianska hovorkyňa Erika Ságová, nárok na vydanie karty má občan starší ako 60 rokov s trvalým pobytom v meste Trenčín, ktorý je poberateľom predčasného, starobného alebo invalidného dôchodku. Žiadosť o vydanie karty je k dispozícii v klientskom centre na mestskom úrade alebo na www.trencin.sk/seniorkarta. Majiteľ karty pre seniorov má nárok na benefity a zľavy vo viac ako 20 prevádzkach v Trenčíne a okolí.

"Vyplnenú žiadosť treba odovzdať v klientskom centre spolu s aktuálnou fotografiou s rozmermi 3 x 3,5 cm a poplatkom jedno euro na krytie nákladov spojených s vydaním karty. Pri podávaní žiadosti je potrebné preukázať sa občianskym preukazom. Žiadosť o vydanie karty však môžete podať aj prostredníctvom splnomocnenej osoby. Karta býva zvyčajne vydaná približne o dva týždne," doplnila hovorkyňa s tým, že aktuálne kartu vlastní 3971 trenčianskych seniorov.

Ako dodala, výšku zliav a formu bonusov určujú výhradne ich poskytovatelia. Seniorskú zľavu si treba uplatňovať hneď pri objednávke. Karta je neprenosná a slúži na kúpu tovarov a služieb výhradne pre potreby jej držiteľa. Stratu alebo odcudzenie karty je potrebné nahlásiť na mestskom úrade v klientskom centre.