Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Záujem o klzisko v Šali je veľký, mesto pripravilo rezervačný systém

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Našim cieľom, samozrejme, nie je, aby ľudia hodiny stáli v rade a nakoniec sa k vytúženému klzisku nedostali, uviedla radnica.

Šaľa 29. decembra (TASR) – Šalianska radnica eviduje mimoriadny záujem o korčuľovanie sa na mestskom klzisku. Od jeho spustenia do prevádzky sa pred ním tvorili rady ľudí, ktorí sa chceli dostať na ľadovú plochu. Vstup na ňu je aj tento rok zdarma.

Aktuálne pandemické opatrenia však obmedzili maximálne počty ľudí na klzisku. Súčasne ich na ľade môže byť maximálne 60. „Vedenie mesta si je vedomé toho, že pred zimným štadiónom stáli mnohí, ktorí sa možno v daný deň na ľad ani nedostali. Žiaľ, k opatreniam, ktoré vyústili do tejto situácie, nás nútia pravidlá nariadené Vládou SR a nie sú určené mestom Šaľa. Našim cieľom, samozrejme, nie je, aby ľudia hodiny stáli v rade a nakoniec sa k vytúženému klzisku nedostali,“ uviedla radnica.

Mesto sa preto rozhodlo ponúknuť ľuďom možnosť rezervácie voľného termínu na korčuľovanie. „Pravidlá sú nastavené čo najspravodlivejšie, ako sa v tejto dobe dá. Rezerváciu je možné uskutočniť len osobne pri vstupe na zimný štadión a len na aktuálny alebo na ďalší deň. Cieľom je zabrániť tomu, aby si niekto zarezervoval korčuľovanie na niekoľko dní vopred. Na ľad sa, samozrejme, môžu dostať aj záujemcovia, ktorí prídu bez rezervácie. V prípade, ak je v daný termín ešte voľná kapacita, vstup bude umožnený vždy celú hodinu,“ pripomenul mestský úrad.