Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

Záujem o očkovanie proti ochoreniu COVID-19 v Prešovskom kraji klesá

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Kraj od začiatku januára 2022 doteraz aplikoval spolu takmer 16.800 vakcín proti ochoreniu COVID-19.

Prešov 22. februára (TASR) - Menej ako 250 vakcín proti ochoreniu COVID-19 podal počas troch očkovacích dní Prešovský samosprávny kraj (PSK). Ako TASR informovala Lea Heilová z oddelenia komunikácie a propagácie Úradu Prešovského samosprávneho kraja, záujem o očkovanie aj napriek neutíchajúcej vlne variantu omikron naďalej klesá.

"Kraj otvoril od 18. do 20. februára sedem očkovacích termínov na troch rôznych miestach. Konkrétne šesť v dvoch nákupných domoch v Prešove a Poprade a jeden v Domove sociálnych služieb (DSS) v Poprade. Počas nich podal záujemcom spolu 239 vakcín proti novému koronavírusu. Len 20 z nich pritom tvorilo prvé dávky, čo predstavuje približne osem percent," uviedla Heilová.

Kraj od začiatku januára 2022 doteraz aplikoval spolu takmer 16.800 vakcín proti ochoreniu COVID-19. Vo februári ide však o výrazne nižšie čísla oproti januáru. Kým začiatkom januára si po vakcínu na očkovacie miesta krajskej samosprávy prišlo viac ako 6000 záujemcov, aktuálne to bolo len o niečo viac ako 200 ľudí.