Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Regióny

Záujem o testovanie v meste Nové Zámky klesá

Ilustračná snímka. Foto: TASR – František Iván

V poslednom kole, 20. februára, sa nechalo otestovať 3961 ľudí.

Nové Zámky 23. februára (TASR) – Záujem o antigénové testovanie na ochorenie COVID-19 v Nových Zámkoch klesá. Počas prvého kola testovania tu koncom januára odobrali na odberných miestach 15.801 vzoriek. V poslednom kole, 20. februára, sa nechalo otestovať 3961 ľudí.

Podľa radnice sa v priebehu piatich kôl dalo v meste otestovať celkovo 51.300 ľudí z Nových Zámkov i okolia. „Priemerná pozitivita testovaných klesla z 1,49 percenta na 0,30 percenta. Stále sme však bordovým okresom,“ informoval magistrát.

Podľa COVID automatu sú v bordových okresoch otvorené školy podľa odporučenia regionálneho hygienika. Platnosť negatívneho testu na ochorenie COVID-19 v zamestnaní je pri bordových okresoch sedem dní. „Verejnosť môže počas týždňa naďalej bezplatne absolvovať testy v mobilných odberných miestach zriadených súkromnými spoločnosťami. Mobilné odberné miesta v objektoch základných škôl budú zabezpečovať len testovanie pedagógov a rodičov žiakov zapojených do prezenčnej výučby,“ oznámil mestský úrad.