Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Regióny

Záujem o vzdelávanie na UKF majú študenti z 11 krajín

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Podľa slov prorektorky pre vzdelávanie sa na počte podaných prihlášok výraznejšie neprejavilo ani obdobie pandémie ochorenia COVID-19 a záujem uchádzačov o štúdium eviduje všetkých päť fakúlt UKF.

Nitra 6. júla (TASR) – Na Univerzitu Konštantína Filozofa (UKF) v Nitre si do konca mája podalo prihlášku na prvý stupeň vysokoškolského štúdia 3251 uchádzačov o dennú a 387 o externú forma štúdia. Na druhý stupeň štúdia sa hlásilo 862 študentov na dennú a 222 na externú formu. Podľa slov prorektorky pre vzdelávanie Jany Duchovičovej sa na počte podaných prihlášok výraznejšie neprejavilo ani obdobie pandémie ochorenia COVID-19 a záujem uchádzačov o štúdium eviduje všetkých päť fakúlt UKF.

Zároveň pripomenula, že záujem o vzdelávanie na univerzite majú aj študenti zo zahraničia. „V prvom kole prijímacieho konania na budúci akademický rok sme dostali prihlášky na štúdium od záujemcov z 11 krajín. Konkrétne z Bieloruska, Chorvátska, Česka, Kazachstanu, Maďarska, Nigérie, Rumunska, Ruska, Srbska, Turecka a Ukrajiny,“ skonštatovala Duchovičová.

Ako doplnila, celkové počty prijatých domácich i zahraničných študentov na nový akademický rok 2020/2021 sa ešte budú meniť. „Počítame s tým, že sa zvýšia, keďže do 15. augusta stále prebieha druhé kolo prijímacieho konania. Záujemcovia, ktorí sa doteraz nerozhodli, kam ísť, majú ešte stále šancu prihlásiť sa na niektoré z vybraných študijných programov piatich fakúlt našej univerzity. Všetky študijné programy, ktoré ponúkame, úspešne prešli akreditačným konaním,“ dodala Duchovičová.