Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 16. jún 2024Meniny má Blanka a Bianka
< sekcia Regióny

Zázračný oriešok má podporiť pozitívny vzťah detí k čítaniu

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Radovan Stoklasa

Najlepšie monologické rozprávky, rozprávkové hry a hry pre deti a mládež oceňuje odborná a detská porota.

Piešťany 22. mája (TASR) - Motivovať deti a podporiť ich pozitívny vzťah k čítaniu je cieľom medzinárodného festivalu rozhlasovej rozprávky "Zázračný oriešok 2024. Kniha v rozhlase - rozhlas v knihe", ktorý sa začal v Piešťanoch. Festival je určený rodinám s deťmi, pedagógom základných a špeciálnych škôl z rôznych regiónov Slovenska, širokej verejnosti a turistom, informovala radnica.

Hlavné festivalové aktivity 13. ročníka sa budú konať do 24. mája, prezentácia rozhlasových rozprávok a sprievodné aktivity k výstavám však budú pokračovať až do konca augusta. Programovej skladbe festivalu dominuje súťažná prehliadka rozprávok z aktuálnej produkcie Slovenského rozhlasu, ktoré vychádzajú z domácich aj zo svetových literárnych diel.

Najlepšie monologické rozprávky, rozprávkové hry a hry pre deti a mládež oceňuje odborná a detská porota. Obe poroty nezávisle od seba rozhodnú o tom, ktoré zo súťažných titulov získajú cenu Zázračný oriešok. Autorom ceny 13. ročníka je slovenský grafik a ilustrátor Filip Horník, s ktorého dielom sa môžu návštevníci zoznámiť na jednej z festivalových výstav.