Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Regióny

Zber nebezpečného odpadu sa v B. Bystrici uskutoční v dvoch termínoch

Foto: TASR

Medzi odpad s obsahom škodlivých látok, ktorý je možné bezplatne odovzdať, patria napríklad autobatérie, farby, oleje, chemikálie alebo riedidlá.

Banská Bystrica 18. mája (TASR) - Jarný zber nebezpečného odpadu sa v meste pod Urpínom uskutoční 20. a 27. mája na vybraných miestach. Po zmene legislatívy už nie je možné prevziať azbest ani opotrebované pneumatiky. TASR o tom informovalo oddelenie odpadového hospodárstva a údržby verejných priestranstiev Mestského úradu v Banskej Bystrici s tým, že presné časy zberu pre konkrétne lokality možno nájsť na webovej stránke mesta.

Medzi odpad s obsahom škodlivých látok, ktorý je možné bezplatne odovzdať, patria napríklad autobatérie, farby, oleje, chemikálie alebo riedidlá, rozpúšťadlá či zvyšky pesticídov a insekticídov, žiarivky, elektrické a elektronické spotrebiče. Odpad preberie spoločnosť Detox len na určených zastávkach.

"Podmienkou pre odovzdanie odpadu je predloženie platného občianskeho preukazu. Zároveň žiadame obyvateľov, aby boli trpezliví a na miestach zberu nevytvárali skládky, ale počkali na vozidlo v určenom termíne," zdôraznil magistrát.