Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Stredisko Bachledka pripravuje nové zábavno-edukačné detské ihrisko

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Milan Kapusta

S rozlohou takmer 5000 štvorcových metrov a s vyše 24 atrakciami sa podľa marketingovej pracovníčky strediska Bachledka Ski & Sun K. Jakubovej stane výnimočným miestom pre celodenný rodinný výlet.

Ždiar 11. júna (TASR) – Neďaleko atrakcie Chodník korunami stromov pribudne nové zábavno-edukačné detské ihrisko s názvom Kráľovstvo lesa Bachledka. Pre verejnosť bude prístupné začiatkom júla. S rozlohou takmer 5000 štvorcových metrov a s vyše 24 atrakciami sa podľa marketingovej pracovníčky strediska Bachledka Ski & Sun Kristíny Jakubovej stane výnimočným miestom pre celodenný rodinný výlet.

"Kým sa deti 'vybláznia' na kĺzačkách, lanových dráhach, megatrampolíne, či iných zábavných prvkoch, rodičia si môžu oddýchnuť a kochať sa výhľadmi na okolitú prírodu, či naučiť sa niečo nové spolu so svojimi deťmi. Areál nemyslí len na zábavu, ale ponúka aj viacero edukačných hier a prvkov, ktoré deti aj rodičov hravou formou zoznámia s okolitými lesmi a ich obyvateľmi. Väčšina areálu je tvorená z prírodných materiálov. V okolí budú postupne vysádzané desiatky rôznych drevín," uviedla Jakubová.

V rámci areálu sú osadené informačné tabule so zaujímavými informáciami nielen o spôsoboch ochrany životného prostredia.

"Pri realizácii sa spolupracovalo najmä s regionálnymi dodávateľmi. Bachledka už niekoľko rokov podporuje zero-waste životný štýl – vo všetkých prevádzkach sa minimalizuje používanie jednorazových plastov a pri projektoch používame obnoviteľné zdroje. V celom areáli sú rozmiestnené odpadkové koše na triedený zber. Celé stredisko je babyfriendly," priblížila Jakubová.
Ilustračná snímka.
Foto: TASR - Jakub Kotian

Najjednoduchšou z možností, ako sa do Kráľovstva lesa dostať, je podľa jej slov použitie kabínovej lanovky z Bachledovej doliny. Je možné vyskúšať aj elektrické bicykle.

"Milovníci pešej turistiky sa môžu na vrchol Spišskej Magury dostať príjemnou prechádzkou z Bachledovej doliny, z Malej Frankovej alebo z Jezerska," doplnila Jakubová.

Kráľovstvo lesa Bachledka bude v prevádzke od mája do októbra každý deň.