Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Regióny

Zdieľané elektrobicykle sú už opäť k dispozícii v uliciach Trnavy

Na archívnej snímke z 1. marca 2021 elektrobicykle, ktoré sú súčasťou Trnavského bikesharingu v Trnave. Foto: TASR - Lukáš Grinaj

Cargo bicykel je možné rezervovať si v pracovných dňoch od pondelka do štvrtka buď osobne, alebo telefonicky na mestskom úrade, či e-mailom.

Trnava 21. februára (TASR) – Trnava spustila v pondelok tohtoročný bikesharing. V nadchádzajúcej sezóne bude záujemcom k dispozícii 146 žltozelených elektrobicyklov vrátane 34 nových a dva cargo bicykle. Informovala o tom hovorkyňa mesta Veronika Majtánová.

„Cargo bicykle s elektromotorom sú určené pre rodiny s deťmi. Pod hlavičkou projektu Trnavská rodina na kolesách ich môžu využívať rodičia či príbuzní malých detí,“ uviedla. Ide o špeciálne dvojkolesové dopravné prostriedky, ktoré sú svojou konštrukciou prispôsobené na prevoz väčšieho nákladu alebo dvoch či troch detí s celkovou hmotnosťou 150 kilogramov. Cargo bicykel je možné rezervovať si v pracovných dňoch od pondelka do štvrtka buď osobne, alebo telefonicky na mestskom úrade alebo na adrese cargobike@trnava.sk, potrebná je registrácia v bikesharingu a finančná zábezpeka.
Na archívnej snímke z 1. marca 2021 žena jazdí na vypožičanom elektrobicykli, ktorý je súčasťou Trnavského bikesharingu v Trnave.
Foto: TASR - Lukáš Grinaj

„Cenník pre elektrobicykle zostáva rovnaký, na začiatok je treba zaplatiť sezónny poplatok vo výške 20 eur, čo platí aj pre tých, ktorým sa preniesla časť kreditu z minulého roka,“ uviedla hovorkyňa. Noví používatelia sa musia najskôr zaregistrovať a podpísať osobne zmluvu na mestskom úrade.