Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Regióny

Dialyzovaní pacienti majú v Bratislave k dispozícii poradenské centrum

Ilustračné foto. Foto: TASR/Archív

Nachádza sa v priestoroch Chronickej dialýzy Logman na bratislavských Kramároch a pre pacientov je dostupné každý prvý utorok v mesiaci od 15.00 do 17.00 h.

Bratislava 10. apríla (TASR) - Pacienti, ktorí potrebujú dialýzu, majú od marca k dispozícii v Bratislave prvé poradenské centrum. Nachádza sa v priestoroch Chronickej dialýzy Logman na bratislavských Kramároch a pre pacientov je dostupné každý prvý utorok v mesiaci od 15.00 do 17.00 h.

"Dlhodobo sa stretávam s problémom slabej informovanosti našich, hlavne novo zaradených pacientov do dialyzovanej liečby v súvislosti s ich právami a povinnosťami... Pacienti naozaj nevedia, čo majú robiť, kde si čo vybaviť, ako postupovať," hovorí predsedníčka bratislavskej základnej organizácie Spoločnosti dialyzovaných a transplantovaných Daniela Szigli Masopustová.

Pre pacientov budú v centre k dispozícii členovia spoločnosti, ktorí napríklad poradia, ako postupovať pri vybavovaní kompenzačných pomôcok či preukazu ZŤP. "Mnohokrát na základe vlastných skúseností," poznamenala Szigli Masopustová.