Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Regióny

Vo zvolenskej nemocnici presunuli geriatrickú ambulanciu

Ilustračné foto. Foto: TASR - Pavol Ďurčo

Ambulancia geriatrie pracuje v rovnakých časoch ako doteraz, zmenené je len miesto ambulancie, uviedla hovorkyňa skupiny Agel SK Martina Pavliková.

Zvolen 18. októbra (TASR) – Geriatrickú ambulanciu zvolenskej nemocnice, ktorá bola v spoločnom pavilóne na prízemí, presťahovali do budovy polikliniky. TASR o tom v pondelok informovala Martina Pavliková, hovorkyňa skupiny Agel SK, pod ktorú nemocnica vo Zvolene patrí.

Ako dodala, pacienti ju nájdu na druhom poschodí. Naďalej v nej pôsobia lekárka Martina Petrovská a sestra Lýdia Šemrová. „Ambulancia geriatrie pracuje v rovnakých časoch ako doteraz, zmenené je len miesto ambulancie. Ordinačné hodiny sú od pondelka do piatku v čase od 7.00 h do 15.30 h,“ spomenula.

V bývalej ambulancii geriatrie je v súčasnosti onkologická ambulancia, kde pôsobí lekárka Petronela Lalíková. „V onkologickej ambulancii ide predovšetkým o medikamentóznu liečbu solídnych nádorov v zjednodušenej forme a pacienti budú liečení chemoterapiou, hormonálnou a biologickou liečbou," zhrnula hovorkyňa. „Aktuálne vo zvolenskej nemocnici disponujeme aj denným stacionárom, ktorý bude slúžiť na aplikáciu chemoterapie v dennej pracovnej dobe," vysvetlila Lalíková. Pripomenula tiež, že v prípade potreby bude pacient odporúčaný na príslušné vyššie onkologické pracovisko.