Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Regióny

Kežmarská nemocnica obnovila chod gynekologicko-pôrodníckeho oddelenia

Ilustračné foto. Foto: TASR/František Iván

Nemocnica aj naďalej poskytuje možnosť dať sa otestovať bezplatným antigénovým testom, ako aj PCR testom pre objednaných pacientov.

Kežmarok 4. januára (TASR) – Nemocnica Dr. Vojtecha Alexandra v Kežmarku od pondelka obnovila chod gynekologicko-pôrodníckeho oddelenia. Jeho činnosť bola dočasne obmedzená na dva týždne v súvislosti s aktuálnou pandemickou situáciou. TASR o tom informovala hovorkyňa skupiny Agel SK Martina Pavliková s tým, že na základe príkazu ministra zdravotníctva nemocnica reprofilizovala ďalšie lôžka pre pacientov s ochorením COVID-19.

„K dnešnému dňu evidujeme celkovo 17 pozitívnych zamestnancov, dvaja ďalší sú v karanténe. Zdravotnú starostlivosť poskytujeme dvom pozitívnym pacientom na ochorenie COVID-19, ďalší dvaja si vyžadujú napojenie na umelú pľúcnu ventiláciu,“ uviedol riaditeľ kežmarskej nemocnice Viktor Halíř.

V zmysle príkazu ministerstva zdravotníctva nemocnica vyčlení ďalších 17 lôžok pre pacientov s novým koronavírusom, čo si vyžiada dočasné obmedzenie činnosti oddelenia dlhodobo chorých. Podľa slov hovorkyne v nemocnici platia naďalej prísne protiepidemiologické opatrenia a zákaz návštev, ten sa vzťahuje aj pre prítomnosť otca pri pôrode.

Nemocnica aj naďalej poskytuje možnosť dať sa otestovať bezplatným antigénovým testom, ako aj PCR testom pre objednaných pacientov. Ako priblížila Pavliková, za minulý týždeň nemocnica realizovala vo svojom mobilnom odberovom mieste 219 PCR testov, z nich 49 bolo pozitívnych. Ďalších 615 záujemcov absolvovalo bezplatný antigénový test, pozitívnych bolo 75 z nich.