Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Nemocnica v Humennom poskytuje iba akútnu starostlivosť

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Oliver Ondráš

V domácej karanténe je takmer 40 zamestnancov.

Humenné/Michalovce 27. októbra (TASR) – Kapacita COVID pracoviska nemocnice v Humennom je aktuálne plne naplnená, na reprofilizovaných lôžkach je hospitalizovaných 40 pacientov s potvrdeným ochorením COVID-19. V domácej karanténe je zároveň takmer 40 zamestnancov. "Aktuálne dokáže nemocnica poskytovať iba akútnu zdravotnú starostlivosť," uviedla pre TASR komunikačná špecialistka siete nemocníc Svet zdravia Jana Fedáková. Ďalšie dve nemocnice v regióne Zemplína patriace do siete majú aj napriek karantenizovaným zdravotníkom poskytovať zdravotnú starostlivosť bez obmedzení.

"V domácej karanténe je pre nový koronavírus aktuálne 36 zamestnancov nemocnice, približne tretina z tohto počtu sú nezdravotnícki pracovníci," priblížila Fedáková stav v humenskej nemocnici. Ako doplnila, spomedzi 40 pacientov hospitalizovaných na reprofilizovaných lôžkach si zdravotný stav dvoch z nich vyžaduje napojenie na pľúcnu ventiláciu.

V nemocnici v Michalovciach je podľa jej ďalších slov v súčasnosti v domácej karanténe 13 zamestnancov. "Na infektologickom pracovisku je aktuálne hospitalizovaných 22 pacientov s potvrdeným novým koronavírusom," doplnila s tým, že ďalší traja pozitívni pacienti sú hospitalizovaní na oddelení anesteziológie a multiodborovej intenzívnej starostlivosti (OAMIS). Umelú pľúcnu ventiláciu potrebuje jeden z nich.

Nový koronavírus potvrdili aj šiestim zamestnancom nemocnice vo Vranove nad Topľou, v domácej karanténe je okrem nich ešte jeden pracovník. Na reprofilizovaných lôžkach je tam aktuálne hospitalizovaných 18 pacientov s potvrdeným ochorením COVID-19. Umelú pľúcnu ventiláciu nepotrebuje žiaden z nich.